Η ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΣ

Η ΕΞΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ».

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ, ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΣΥΡΟΥΜΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΛΟΓΗ, ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΧΡΗΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

ΕΤΣΙ, ΤΟ DIXAN, Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ BEACH CLEANING ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ 2020 ΕΝΑ ΚΥΚΛΟ 12 ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ & ΑΚΤΕΣ ΣΕ 11 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 31 ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, ΤΑ 706 ΚΙΛΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΧΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ 220 ΚΙΛΑ ΚΟΚΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ 7 ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ 7 ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ :

  • ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
  • ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ
  • ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
  • ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  • ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ


ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ» ΕΙΝΑΙ, ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΑ. 

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΧΡΗΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗΝΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (ΠΧ. ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΔΟΙ). 

ΤΟ DIXAN ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΠΟΡΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ.

ΤΟ DIXAN ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ. 

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ


H ΔΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ (CIRCULAR ECONOMY & ECO INNOVATION INSTITUTE CEEII), ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ/ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

Προσδοκούμε και επιδιώκουμε βιώσιμη ανάπτυξη, απαλλαγμένη από την ανάγκη νέων πόρων με οικονομικό και περιβαλλοντικό κέρδος.

Μαζί βουτάμε στο πρόβλημα και καθαρίζουμε σε βάθος.