ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & απορριματα: 

Βλαβερά για τη θάλασσα, χρήσιμα για την κοινωνία.


Η KYKΛIKH OIKONOMIA EINAI ENA MONTEΛO ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ,
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.


Πώς γινόμαστε μέρος της κυκλικής οικονομίας;

Με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan «ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ». Την ενέργεια που έχει σαν στόχο να παραδώσει στην επόμενη γενιά έναν κόσμο πιο καθαρό. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούμε θαλάσσιους και παράκτιους καθαρισμούς, συλλέγουμε τα βλαβερά για το υδάτινο περιβάλλον, απορρίμματα και μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, τα μετατρέπουμε σε χρήσιμα αντικείμενα, σε παγκάκια και κάδους για τους δήμους των δράσεων.

Ξεκινήσαμε πέρσι και συνεχίζουμε δυναμικά.
Η περσινή μας προσπάθεια έχει ως αποτέλεσμα την συλλογή 706 κιλών πλαστικού που η επεξεργασία και η μετατροπή τους μας έδωσαν 220 κιλά κόκκο.Στη συνέχεια, κατασκευάσαμε 7 παγκάκια και 7 κάδους, εκ των οποίων τα 6 τοποθετήθηκαν στις τοπικές κοινωνίες που συμμετείχαν στις δράσεις καθαρισμού.

  • Δήμος 3B
  • Δήμος Ραφήνας
  • Δήμος Λουτρακίου:
  • Δήμος Κορίνθου
  • Δήμος Γλυφάδας
  • Δήμο Βόλου

Αξίζει να τονισθεί πως πραγματοποιήθηκαν 12 δράσεις σε 11 περιοχές εντός και εκτός Αττικής με τη συμμετοχή 31 εθελοντών.

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan “ΚAΘΑΡΙΣΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ”  είναι μία πρωτοβουλία που δεν αποσκοπεί μόνο στην βελτίωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Αλλά και στην ευαισθητοποίηση και την ουσιαστική εκπαίδευση καθώς αποτελεί μία απτή απόδειξη της κυκλικής οικονομίας. Διότι οι δράσεις μας, έφεραν έμπρακτα αποτελέσματα και πρόσφεραν μία γεύση βιώσιμης ανάπτυξης.

Γιατί αυτό είναι το μέλλον μας και αξίζει να προσπαθήσουμε δίνοντας λύσεις για ένα καλύτερο αύριο μέσα από καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης.

RELATED ARTICLES

Live

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ


Live

ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ...
ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΣ ΧΕΛΩΝΑΚΙΑ

Live

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ....
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ!

Live

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΒΟΥΤΙΑ!

Live

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μακροχρόνιος στόχος της ευρωπαϊκής ένωσης