Καθαρισαμε σε βαθοσ...
στη ροδο για τα μικρα μασ χελωνακια ΠΕΡΣΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!
ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ
ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, «ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ
».


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 12 ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ 11 ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ.


ΕΤΣΙ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ. Οι δράσεις μας για το 2021 ξεκίνησαν δυναμικά με την πρώτη βουτιά που έγινε στο όμορφο νησί της Ρόδου.

Τόσο το συγκεκριμένο νησί όσο και τα σημεία καθαρισμού δεν επιλέχθηκαν τυχαία.

4 σημεία από τα οποία τα 3 ήταν παραλίες και το 1… λιμανάκι. Ο λόγος επιλογής όμως κρύβεται στις 3 παραλίες, οι οποίες «φιλοξενούν» την αναπαραγωγή των χελωνών. 

Τα αγαπημένα μας αυτά ζωάκια επιλέγουν τις συγκεκριμένες παραλίες για να γεννήσουν και να φέρουν στον κόσμο, τα μικρά τους. Το πρόβλημα με τα απορρίμματα όμως εμποδίζουν τη φυσιολογική ροή της διαδικασίας και επηρεάζουν αρνητικά τα νεογέννητα χελωνάκια.

Οι χελώνες γεννούν το Μάϊο, γι’ αυτό και πραγματοποιήσαμε τον καθαρισμό τέλη Απριλίου ώστε να είμαστε σίγουροι πως τα χελωνάκια θα γεννηθούν σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον.

Τα αποτελέσματα από τους καθαρισμούς ήταν για άλλη μία φορά, συγκλονιστικά καθώς από τον παράκτιο καθαρισμό, συλλέξαμε συνολικά 559 kg και από τον υποθαλάσσιο 270kg εκ των οποίων τα 460kg ήταν πλαστικό.

Έτσι, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τη δράση όχι μόνο για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αλλά και για την αιτία. Καθαρίσαμε σε βάθος και βοηθήσαμε τις χελώνες να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα μικρά τους με απόλυτη ασφάλεια. Γιατί αυτή είναι η υπόσχεση και το χρέος μας! Ένα πιο καθαρό περιβάλλον για όλους!


RELATED ARTICLES

Live

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ


Live

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Live

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ....
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ!

Live

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΒΟΥΤΙΑ!

Live

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μακροχρόνιος στόχος της ευρωπαϊκής ένωσης