Ρέμα Κηφισού

Δεύτερος σταθμός για το 2024 και 50η δράση του προγράμματος ήταν το Ρέμα Κηφισού στην Κηφισιά, στο σημείο Αντλιοστάσιο ΕΥΔΑΠ Χελιδονούς.

O Κηφισός αποτελεί το μεγαλύτερο ποτάμι της Αττικής με μήκος 27 χιλιόμετρα συνδέοντας την Πεντέλη και την Πάρνηθα με τον Φαληρικό όρμο. Λόγω της έντονης ανθρώπινης και βιομηχανικής δραστηριότητας, το ρέμα του Κηφισού αντιμετωπίζει έντονα φαινόμενα ρύπανσης που χρήζουν αντιμετώπισης.

Με τη δέσμευση για ένα πλανήτη πιο καθαρό για τις επόμενες γενιές, 60 εθελοντές της Henkel Consumer Brands, του Erasmus Student Network (ESN) και του κοινού, ανταποκρίθηκαν στο δεύτερο ανοιχτό κάλεσμα της δράσης στο Ρέμα Κηφισού, στο ύψος της Κηφισιάς, και με τη συμβολή της Save Your Hood, όλοι μαζί σαν μια ομάδα, συγκέντρωσαν συνολικά 5,3 τόνους απορριμμάτων και έδωσαν ανάσα ζωής στην έντονα επιβαρυμένη από πλαστικά και απορρίμματα περιοχή.

Κάθε συνεισφορά, μικρή ή μεγάλη, αποτελεί σημαντική βοήθεια για τη χλωρίδα και την πανίδα του ελληνικού οικοσυστήματος, ειδικά σε περιοχές που έχουν πληγεί από μεγάλες πυρκαγιές, όπως ο Κηφισός το 2021.