Henkel και Γαλαξίας μαζί στην Καλοσκοπή για καλό σκοπό!

Η Henkel και o Γαλαξίας βρέθηκαν στην ορεινή Ρούμελη, στα 1.100 μέτρα υψόμετρο και στο χωριό Καλοσκοπή για καλό σκοπό, υποστηρίζοντας την ιδέα της τοπικής κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Kaloskopi Restart, για τη δημιουργία ενός παντοπωλείου-καφενείου.

Το παντοπωλείο-καφενείο, που εγκαινιάστηκε μέσα στο καλοκαίρι και θα λειτουργεί όλο το χρόνο, ονομάστηκε «Πυραμίδα», όπως η υψηλότερη κορυφή στο γειτονικό όρος Γκιώνα, το 5ο υψηλότερο βουνό της χώρας μας.

«Μαζί με τον πολύτιμο συνεργάτη μας, τα ελληνικά σουπερμάρκετ Γαλαξίας και την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση “Kaloskopi Restart”, ευελπιστούμε η δημιουργία του παντοπωλείου-καφενείου να αποτελέσει πηγή ζωής γι’ αυτό το πανέμορφο χωριό της Φωκίδας», είπε στα εγκαίνια και στους συγκεντρωμένους κατοίκους η Μαίρη Βαλσαμά, Γενική Διεθύντρια του Τομέα Απορρυπαντικών και Καθαριστικών Προϊόντων Henkel Ελλάδας και Κύπρου.

Η «Πυραμίδα» της Καλοσκοπής, με τα ράφια της γεμάτα προϊόντα της Henkel και των ελληνικών supermarket Γαλαξίας, φιλοδοξεί να γίνει τόπος συνάντησης για τους κατοίκους, καλύπτοντας παράλληλα τις βασικές ανάγκες τους σε προμήθειες και τρόφιμα.

«Ο λόγος που μας άρεσε αυτή η ιδέα της αναβίωσης του συγκεκριμένου χωριού της Καλοσκοπής Φωκίδας ήταν ότι τα άτομα, τα οποία πήραν την απόφαση να ασχοληθούν με αυτό το κομμάτι είναι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι βάζουν στόχους και προσπαθούν να τους υλοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τόνισε η κα Αντριάννα Σαραντοπούλου, Υπεύθυνη Marketing στα ελληνικά σουπερμάρκετ Γαλαξίας.

Η Καλοσκοπή Restart, μια ομάδα νέων με καταγωγή από την Καλοσκοπή, έχει ως στόχο να βοηθήσει στην αναγέννηση του χωριού και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, ώστε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και να δώσει κίνητρα στους νέους να επιστρέψουν στις ρίζες τους.

«Οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι το χειμώνα που είναι περίπου 30 άτομα, δεν είχαν κάποιο χώρο, ώστε να περάσουν όμορφα το χρόνο τους. Αυτό ήταν η αφορμή, για να ξεκινήσουμε την ιδέα ενός παραδοσιακού παντοπωλείου-καφενείου που θα κάλυπτε βασικές ανάγκες για τους μόνιμους κατοίκους και τον καφέ ή ένα ποτό για τους ανθρώπους που επισκέπτονται το χωριό», ανέφερε ο Στράτος Ακτίδης, κάτοικος Καλοσκοπής.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό, Henkel, Γαλαξίας και Kaloskopi Restart βρέθηκαν στα εγκαίνια και στήριξαν αυτή τη νέα αρχή στην Καλοσκοπή, ευελπιστώντας η αναγέννηση του χωριού να μην αργήσει να γίνει πραγματικότητα.

«Αυτό που επιδιώκουμε είναι το χωριό να αναβιώσει, να κάνει το restart φέρνοντας έστω κι ένα νέο ζευγάρι να κατοικήσει στην περιοχή μας», τόνισε ο κ. Γιώργος Κόλλιας, Πρόεδρος της Kaloskopi Restart και της Κοινότητας Καλοσκοπής.

Περισσότερες πληροφορίες:

 Όλες οι Δυνάμεις μας «για καλό»! Πρόγραμμα Αειφορίας

Στη Henkel, φροντίζουμε η κάθε πράξη μας να είναι για καλό, και δεσμευόμαστε για ένα βιώσιμο αποτύπωμα, θέτοντας ως προτεραιότητα την κοινωνία, το περιβάλλον και τα σχολεία! Δουλεύουμε αδιάκοπα, έτσι ώστε κάθε προϊόν, κάθε ιδέα, κάθε λειτουργία μας

να σέβεται και να προστατεύει το περιβάλλον. Εφαρμόζουμε νέες, καινοτόμες ιδέες, υιοθετώντας έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, με προτεραιότητα τον άνθρωπο. Επενδύουμε συνεχώς σε προγράμματα επιμόρφωσης και στηρίζουμε την εκπαίδευση με ποικίλα προγράμματα και δράσεις. Προσπαθούμε όλοι μαζί για να χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο. Εξάλλου, είναι για καλό!

Επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: www.giakalo.gr

Πληροφορίες για τη Henkel AG

Η Henkel δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο με κορυφαία brands και τεχνολογίες σε τρεις επιχειρηματικούς τομείς: Απορρυπαντικά & Οικιακή Φροντίδα, Beauty Care και Συγκολλητικές Τεχνολογίες. Η Henkel ιδρύθηκε το 1876, έχοντας πάνω από 140 χρόνια επιτυχημένης πορείας και κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην αγορά τόσο των καταναλωτικών όσο και βιομηχανικών προϊόντων, με αναγνωρίσιμα brands όπως τα Persil, Schwarzkopf και Loctite. Η Henkel απασχολεί περισσότερους από 52.000 εργαζομένους παγκοσμίως, έχοντας σημειώσει πωλήσεις ύψους €20 δις και λειτουργικά κέρδη €2,7 δισ. για το έτος 2021. Οι προνομιούχες μετοχές της Henkel εντάσσονται στο Γερμανικό Χρηματιστηριακό Δείκτη DAX.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.henkel.com

Πληροφορίες για τη Henkel Hellas

Η Henkel Hellas ως 100% θυγατρική της Henkel AG & Co από το 1989, έχει καταξιωθεί ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους προμηθευτές επώνυμων προϊόντων, δραστηριοποιούμενη στους τρείς επιχειρηματικούς τομείς των Απορρυπαντικών και Καθαριστικών Οικιακής Χρήσης, των Καλλυντικών/ Προϊόντων Ομορφιάς & Προσωπικής Φροντίδας και των Συγκολλητικών Τεχνολογιών με καταναλωτικές Συγκολλητικές Ουσίες, και Βιομηχανικά Προϊόντα. Η Henkel Hellas απασχολεί περισσότερους από 193 εργαζομένους, έχοντας σημειώσει πωλήσεις ύψους €94.7 εκ. και λειτουργικά κέρδη €20.5 εκ. για το έτος 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.henkel.gr