Henkel, Dixan & My Market ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον καθαρισμό λιμνών της Ελλάδας!

Μία από τις μεγαλύτερες δράσεις καθαρισμού της Λίμνης Παμβώτιδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 εθελοντών από οργανώσεις, φορείς, το μητρώο του Δήμου και τις εταιρείες Henkel Hellas και My Market.

Οι εθελοντές καθάρισαν τους καλαμιώνες κατά μήκος του ποδηλατόδρομου, το παραλίμνιο τουριστικό μέτωπο, συμπεριλαμβανομένου και του ποδηλατόδρομου, από την θέση Θεατράκι έως το τρίτο γεφυράκι σε απόσταση 7χλμ, καθώς και αυτοσχέδιους χώρους εναπόθεσης στερεών αστικών αποβλήτων στην περιοχή του Περάματος, με τη βοήθεια βαρέων οχημάτων. Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας και ήταν μέρος του προγράμματος αειφορίας της Henkel και του DIXAN: «Καθάρισε σε Βάθος, Καθάρισε στην Πηγή». Από νωρίς το πρωί οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι με τις οικογένειές τους, με τους εργαζόμενους των My Market της πόλης των Ιωαννίνων να πρωτοστατούν, «πλημμύρισαν» την περιοχή γύρω από τη λίμνη με έναν κοινό στόχο: να απομακρύνουν πλαστικά και άλλα απορρίμματα και να δώσουν το καλό παράδειγμα, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της προστασίας του οικοσυστήματος, το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα της χώρας.

«Η πόλη μας έχει επιλεγεί να είναι μία από τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις, μέχρι το 2030», σημειώνει ο κ. Μωυσής Ελισάφ, Δήμαρχος Iωαννιτών. «Η σημερινή δράση, επιβεβαιώνει με την μαζική συμμετοχή των πολιτών, ότι βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση και ότι πραγματικά μπορούμε, εάν θέλουμε και εάν προσπαθήσουμε, να πετύχουμε τη βιώσιμη κινητικότητα, με την προστασία του περιβάλλοντος και με τη μείωση των ρύπων», τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, απευθυνόμενος στους δεκάδες εθελοντές.

«Σήμερα από την πόλη μας εκπέμπουμε ένα περιβαλλοντικό μήνυμα στους πολίτες. Οφείλουμε να προσέχουμε σαν τα μάτια μας τη λίμνη Παμβώτιδα, γιατί αυτή είναι η αξία, αυτός είναι ο πλούτος της περιοχής μας», υπογράμμισε ο κ. Βασίλης Βλέτσας, Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα – Περιφερειακής Ανάπτυξης & Προστασίας Περιβάλλοντος Λίμνης και Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας.

«Σήμερα καθαρίζουμε τη λίμνη Παμβώτιδα, με την υποστήριξη και την συνδρομή του Δήμου Ιωαννιτών και του πολύτιμου συνεργάτη μας, των My market , και στέλνουμε το μήνυμα πως όλοι μαζί πρέπει να συμβάλουμε για έναν κόσμο πιο καθαρό», δήλωσε η κα. Μαίρη Βαλσαμά, Γενική Διευθύντρια του Τομέα Απορρυπαντικών και Καθαριστικών της Henkel Hellas σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς συνάδελφοι από τέσσερα My Market των Ιωαννίνων και το METRO Cash and Carry της πόλης, μαζί με τις οικογένειες μας  ενώσαμε τις δυνάμεις μας με δημότες της πόλης και το Dixan, για να βοηθήσουμε ενεργά στον καθαρισμό και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε η κα.  Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ.

«Εμείς καταφέραμε να διακριθούμε στον αθλητισμό, τραβώντας κουπί συντονισμένα, ομαδικά. Αν γίνει μια τέτοια προσπάθεια και τραβήξουμε όλοι μαζί «κουπί» είμαι βέβαιος πως θα έχουμε πολύ ωραίο αποτέλεσμα για τη λίμνη και το περιβάλλον», δήλωσε ο Γιάννης Τσίλης, Ολυμπιονίκης και Προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, που πήρε μέρος στη δράση με νεαρούς αθλητές και τις βάρκες αλιέων της λίμνης.

Στην δράση συμμετείχαν: Κοινότητα Νήσου, Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Ιωαννιτών,  Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, TAKE ACTION, Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων, Κέντρο Νεότητας Ηπείρου, LIONS.

 Περισσότερες πληροφορίες:

Όλες οι Δυνάμεις μας «για καλό»! Πρόγραμμα Αειφορίας

Στη Henkel, φροντίζουμε η κάθε πράξη μας να είναι για καλό, και δεσμευόμαστε για ένα βιώσιμο αποτύπωμα, θέτοντας ως προτεραιότητα την κοινωνία, το περιβάλλον και τα σχολεία! Δουλεύουμε αδιάκοπα, έτσι ώστε κάθε προϊόν, κάθε ιδέα, κάθε λειτουργία μας

να σέβεται και να προστατεύει το περιβάλλον. Εφαρμόζουμε νέες, καινοτόμες ιδέες, υιοθετώντας έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, με προτεραιότητα τον άνθρωπο. Επενδύουμε συνεχώς σε προγράμματα επιμόρφωσης και στηρίζουμε την εκπαίδευση με ποικίλα προγράμματα και δράσεις. Προσπαθούμε όλοι μαζί για να χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο. Εξάλλου, είναι για καλό!

Επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: www.giakalo.gr

Πληροφορίες για τη Henkel AG

Η Henkel δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο με κορυφαία brands και τεχνολογίες σε τρεις επιχειρηματικούς τομείς: Απορρυπαντικά & Οικιακή Φροντίδα, Beauty Care και Συγκολλητικές Τεχνολογίες. Η Henkel ιδρύθηκε το 1876, έχοντας πάνω από 140 χρόνια επιτυχημένης πορείας και κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην αγορά τόσο των καταναλωτικών όσο και βιομηχανικών προϊόντων, με αναγνωρίσιμα brands όπως τα Persil, Schwarzkopf και Loctite. Η Henkel απασχολεί περισσότερους από 52.000 εργαζομένους παγκοσμίως, έχοντας σημειώσει πωλήσεις ύψους €20 δις και λειτουργικά κέρδη €2,7 δισ. για το έτος 2021. Οι προνομιούχες μετοχές της Henkel εντάσσονται στο Γερμανικό Χρηματιστηριακό Δείκτη DAX.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.henkel.com

Πληροφορίες για τη Henkel Hellas

Η Henkel Hellas ως 100% θυγατρική της Henkel AG & Co από το 1989, έχει καταξιωθεί ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους προμηθευτές επώνυμων προϊόντων, δραστηριοποιούμενη στους τρείς επιχειρηματικούς τομείς των Απορρυπαντικών και Καθαριστικών Οικιακής Χρήσης, των Καλλυντικών/ Προϊόντων Ομορφιάς & Προσωπικής Φροντίδας και των Συγκολλητικών Τεχνολογιών με καταναλωτικές Συγκολλητικές Ουσίες, και Βιομηχανικά Προϊόντα. Η Henkel Hellas απασχολεί περισσότερους από 193 εργαζομένους, έχοντας σημειώσει πωλήσεις ύψους €94.7 εκ. και λειτουργικά κέρδη €20.5 εκ. για το έτος 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.henkel.gr

Πληροφορίες για τα My market

Τα My market είναι μία αμιγώς ελληνική αλυσίδα super market με 230 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1976. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, η εταιρεία δραστηριοποιείται με συνέπεια και αξιοπιστία στην ελληνική αγορά. Βασικό σημείο αναφοράς όλα αυτά τα χρόνια ήταν και εξακολουθεί να είναι ο σεβασμός στον πελάτη, η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων και των προσφερόμενων υπηρεσιών της, το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, η Βιώσιμη Ανάπτυξη και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο με πολλαπλούς και πολυδιάστατους τρόπους.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.mymarket.gr