Κάλυμνος

Μαζί με την Dive in Action βουτήξαμε στην παραλία Θέρμα και στο λιμάνι Βουβάλι της Καλύμνου. 16kg πλαστικών απορριμμάτων ανασύρθηκαν από τον βυθό και τις ακτές και πρόκειται να αξιοποιηθούν και να μετατραπούν σε χρήσιμα αντικείμενα μέσω του μοντέλου της Κυκλικής Οικονομίας.

Παραλία Καλογριά

Μαζί τους Project Κα.Πα. καθαρίζουμε την Παραλία Καλογριά στην Αχαΐα φέρνοντας στην επιφάνεια 83kg απορριμμάτων που χάρη στο μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας θα γίνουν και πάλι χρήσιμα αντικείμενα.

Σάμος

Άλλη μια βουτιά για ένα Αιγαίο πιο καθαρό σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου. Βουτήξαμε στο Ποσειδώνιο της Σάμου και βγάλαμε στην επιφάνεια πλαστικά απορρίμματα που θα υποβληθούν στη διαδικασία της Κυκλικής Οικονομίας για να δημιουργηθούν επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα χρήσιμα στις τοπικές κοινωνίες.

Μήλος

Χάρη στους δύτες της Dive In Action αλιεύσαμε 16,3kg στο νησί της Μήλου και βοηθήσαμε στον καθαρισμό ενός νησιού διάσημου για τα νερά και τις παραλίες του. Το πλαστικό που συλλέχθηκε θα ανακυκλωθεί και επαναχρησιμοποιηθεί μέσω του μοντέλου της Κυκλικής Οικονομίας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια μας να εντάξουμε την Κυκλική Οικονομία στη ζωή όλων μας περιορίζοντας τα απορρίμματα και τη μείωση των πόρων.

Αγαθονήσι

Μαζί με τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου βουτάμε για έναν πιο καθαρό Ανατολικό Αιγαίο. Αυτή τη φορά φτάσαμε στο Αγαθονήσι, βουτήξαμε στο Λιμάνι του Αγίου Γεωργίου και στο Καθολικό και αλιεύσαμε 35kg απορριμμάτων για να τα προσφέρουμε πίσω στην κοινωνία αξιοποιώντας το μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας και μετατρέποντάς τα σε χρήσιμα επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα.

Δέλτα Αξιού – Σε συνεργασία με τα καταστήματα Μασούτης

Παρέα με μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου, με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών από τα σούπερ μάρκετ Μασούτης το Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα έγινε ένα σημείο αναφοράς του προγράμματός μας! Με τη συνδρομή της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος οι μαθητές και  οι εθελοντές συγκέντρωσαν 63kg πλαστικού και ενημερώθηκαν για το πως η Κυκλική Οικονομία μπορεί να συνεισφέρει στη μείωση των απορριμμάτων και την εξάντληση των πόρων.

Σίφνος –  Πλατύς Γυαλός

Με τη συμβολή της Dive In Action φέρνουμε το όραμα της Κυκλικής Οικονομίας στις Κυκλάδες. Μαζί πραγματοποιήσαμε υποβρύχιο καθαρισμό στο αλιευτικό καταφύγιο της παραλίας Πλατύς Γυαλός συλλέγοντας 14,4Kg απορριμμάτων έτοιμα να ακολουθήσουν το δρόμο της κοκκοποίησης και επαναχρησιμοποίησης για τη δημιουργία νέων χρηστικών αντικειμένων για μια δεύτερη ζωή μέσω της Κυκλικής Οικονομίας.

Η Παμβώτιδα – Σε συνεργασία με τα καταστήματα
My Market

Με το My Market, το Δήμο Ιωαννίνων, το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και άλλους τοπικούς φορείς ολοκληρώσαμε μία από τις μεγαλύτερες δράσεις μας στην Λίμνη Παμβώτιδα. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας και της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος, συντονίστηκε ένα πλήθος εθελοντών και οργανώσεων και όλοι μαζί κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε 60kg πλαστικού που θα αξιοποιηθεί μέσω του μοντέλου της Κυκλικής Οικονομίας στη δημιουργία νέων χρήσιμων αντικειμένων.

Φούρνοι Κορσεών

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου και τον Δήμο Φούρνων Κορσεών, συνεχίζουμε την προσπάθεια για καθαρές θάλασσες και ακτές, στα παραδεισένια νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Με δύτες, εθελοντές και 2 αλιευτικά σκάφη του Δήμου πραγματοποιήσαμε υποθαλάσσιο και παράκτιο καθαρισμό στον Όρμο Καμπή συλλέγοντας 182kg πλαστικού, που θα πάρει το δρόμο του για να γίνει και πάλι χρήσιμο μέσω του μοντέλου της Κυκλικής Οικονομίας.

Γλαύκος- Σε συνεργασία με τα καταστήματα Μασούτης

Με τον Μασούτη και τους Project Κα.Πα. καθαρίσαμε το Γλαύκο ποταμό. Ο Γλαύκος που πηγάζει από το Παναχαϊκό Όρος και εκβάλλει στον Πατραϊκό κόλπο, είναι το πρώτο ποτάμι που καθαρίσαμε σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε κάθε υδροβιότοπο. Μαζί καταφέραμε να συλλέξουμε 245kg πλαστικών απορριμμάτων τα οποία μέσω του μοντέλου της Κυκλικής Οικονομίας θα μετατραπούν σε επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα, χρήσιμα για τις τοπικές κοινωνίες.

Σητεία

Οπλισμένοι με πάθος και αποφασιστικότητα Dixan & Beach Cleaning ενώνουν τις δυνάμεις τους κ καθαρίζουν μια από τις πιο περιβαλλοντικά επιβαρυμένες παραλίες.

Σάμος

Ένα ακριτικό νησί, μία ομάδα αποφασισμένη. Dixan & Beach Cleaning καθαρίζουν σε βάθος και στην Σάμο!

Λευκός Πύργος

Dixan και Beach Cleaning καθαρίζουν σε βάθος και δίνουν νέα ζωή στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης!

Σούνιο

Κάτω από το βλέμμα του Ποσειδώνα, Dixan & Beach Cleaning καθαρίζουν σε βάθος την παραλία στο Σούνιο!

Λεγραινά

Παραλία Λεγραινών και πάλι βουτιά στη δράση για το Dixan, τον Οδυσσέα και την ομάδα Beach Cleaning!